Inez

Inez

 Inez zegt :

12 April 2022. Een echo van m’n hals brengt 2 gezwellen aan het licht. Eentje in mijn speekselklier, eentje net boven mijn sleutelbeen. Na een maand van pure paniek, zware migraine en doemdenken, blijken ze allebei goedaardig. Oef. De tumor boven mijn sleutelbeen werd weggehaald tijdens de biopsie, die in mijn speekselklier mocht nog even blijven zitten tot ik bekomen was van alle emotie.

Ondertussen was het begin mei en begon er bij mij wat te wringen. Was ik wel goed bezig? Weinig tot niet sporten en veel te veel en ongezond eten. Als baby heb ik kanker overwonnen en dat gebruikte ik te vaak als excuus. “Ik heb vroeger al zoveel meegemaakt en ik eet zo graag, dus ja, er komen wat kilootjes bij, maar dat is niet zo erg”. “Ge moet genieten van het leven, want voor dat ge het weet is het gedaan”. “Ik heb echt zin in pizza, dat is een teken dat mijn lichaam er nood aan heeft, toch? En dat heeft al zoveel doorstaan, dus als het gelukkig wordt van pizza, krijgt het pizza”.

22 juni 2022. Mijn jaarlijkse controle in UZ Leuven. Vooral om de mogelijke langetermijngevolgen van de chemo die ik als baby kreeg, op te volgen. Enkele dagen later kreeg ik telefoon. Op de echo zagen ze een gezwel in mijn lever. Iets wat ze vaker zagen bij meisjes die dezelfde chemo als ik hadden gekregen. Ik moest me geen zorgen maken, want het was hoogstwaarschijnlijk goedaardig. Een MRI moest daarover uitsluitsel geven, maar die kon pas ten vroegste eind augustus genomen worden.

Lange intro, maar voor mij wel belangrijk omdat dit allemaal nodig was om mij tot bij Axelle te brengen. Ik woon in Mechelen en begon daar eerst gyms met begeleiding te zoeken, maar niks gaf mij een goed gevoel. Tot ik plots dacht: ik ga naar Axelle, zij gaat mij kunnen helpen. Ik pluisde haar website en Instagram volledig uit, werd alleen maar zekerder van mijn stuk en besloot haar begin augustus te mailen. We spraken af om eerst een lightcoaching te doen en pas daarna de personal training op te starten.

Ik kan het echt alleen maar iedereen aanraden! Ik voelde me meteen veilig en rustig toen ik op 15 augustus bij Axelle binnenstapte voor de lightcoaching. Ze legde me tot in de details uit waarom ik bepaalde dingen meemaakte in mijn leven en wat ik daaruit moest leren. Het staat bijvoorbeeld letterlijk in de planeten geschreven dat ik in dit leven regelmatig gezondheidsproblemen krijg, maar ik weet nu dat dat nooit is om mij echt kwaad te doen. We bespraken onder andere ook het gezwel in mijn lever. Axelle zei dat de lever veel met emoties te maken heeft en dat ik mezelf daar meer voor moest openstellen. Iets wat ik sindsdien actief probeer te doen. Verder was het gewoon zo fijn om eindelijk te begrijpen waarom ik bepaalde dingen doe of denk. Zo’n lightcoaching leert je zoveel over jezelf, da’s echt zalig.

16 augustus kreeg ik m’n eerste personal training. Mijn zenuwen voor het sporten en het voedingsschema bleken al snel niet nodig. Ik genoot van in het begin van de oefeningen die Axelle me liet doen. En ook het voedingsschema viel goed mee. Natuurlijk had ik in het begin wat honger, maar ik was dan ook gewend van altijd te veel te eten. Na een week begon mijn lichaam eraan te wennen en voelde ik meteen verschil: ik had veel meer energie. Tegelijkertijd probeerde ik ook actief aan de slag te gaan met wat ik over mezelf leerde in de lightcoaching. Ik begon te transformeren, zowel op fysiek als mentaal vlak.

2 weken nadat ik bij Axelle gestart was, liet ik de MRI van mijn lever nemen. Na enkele stressvolle dagen, belde mijn oncologe mij op. Er was niks meer te zien in mijn lever. Het gezwel van 2,3 cm dat er eind juni zat, was volledig vanzelf verdwenen. ‘Dat gebeurt soms, al weten we niet helemaal waarom.’ Mij was het wel meteen duidelijk. Dat gezwel kwam mij wakker schudden. Het was de final push die ik nodig had om mijn leven om te gooien. En omdat ik daar fully committed mee bezig was, kon het gezwel weer verdwijnen, want mijn transformatie was begonnen.

Week na week voelde ik mezelf sterker worden, zowel fysiek als mentaal. De drang naar zoet en vettig eten nam af en ik keek oprecht uit naar mijn wraps en groenten. Ik kocht m’n eerste orakeldeck en was altijd gemotiveerd voor mijn trainingen. Mijn omgeving steunde mij keihard en toen voor de eerste keer iemand voorzichtig zei “amai, je begint het al te zien, goed bezig”, was ik mega trots.

Ik paste plots weer in kleren waar ik al maanden niet meer in kon. Dat voelde echt als een overwinning. Maar wat me het meest verbaasde: mijn migraine werd zoveel minder intens. Ik had nog wel eens een aanval, maar die was altijd na maximum een uurtje weer over. Het ging zelfs zo goed, dat ik met mijn dokter een plan opstelde om mijn preventieve medicatie af te bouwen. De echte bevestiging kreeg ik toen ik begin november een week naar Parijs ging. Een week lang kon ik me bijna niet aan mijn voedingsschema houden en ik merkte meteen dat mijn lichaam daar niet blij mee was. 5 migraine-aanvallen op 4 dagen tijd. En deze keer duurden ze wel langer dan een uur. Ik was ongelooflijk blij om na die week weer mijn voedingsschema te kunnen volgen.

Ondertussen is dat gezond eten en sporten echt een routine geworden. Ik geniet ongelooflijk hard van mijn chaets, maar ga daarna weer zonder problemen verder met gezonde voeding. Anderhalf uur zweten in de fitness, heerlijk. Nog geen half jaar geleden was ik iemand compleet anders. Ik ben zo ongelooflijk blij dat ik bij Axelle terecht kon. Als er iets een voorbeeld is van divine timing, is dit het wel. Ik kan dus enkel zeggen: als je het gevoel hebt dat Axelle je kan helpen, negeer dat dan niet. Spirit zorgt ervoor dat je op het juiste moment in je leven haar pad kruist. Wat Axelle met mensen doet is echt magisch. Ik wil me zelfs niet voorstellen hoe het nu met mij zou gaan als ik dat wringende gevoel genegeerd had. Ja, het is een investering. Nee, het is niet altijd makkelijk. Maar het is het 100 % waard. A happy soul in a happy body, wat wil je nu nog meer?

 

Levensstijl :

      • 6 maaltijden per dag
      • 2 x kracht per week
      • 2 scheppen Lean whey Protein 
 

Mijn verhaal : 

Inez kwam tot bij mij en ging meteen voor een transformatie van body & mind. Ze had een vol vertrouwen en een open mind aan de start van onze reis. Ze sukkelde enorm met kwaaltjes die bleven terugkomen en had sinds haar geboorte al een enorme zware rugzak te dragen. Met veel excitement ging ik met haar aan de slag, wetende dat ze haar antwoorden zou krijgen. Na onze eerste ontmoeting zag ik meteen de toewijding aan deze keuze om met mij samen te werken. Ik wist dat we er zouden geraken. Tijdens de lightcoaching kwamen er heel wat dingen naar boven en had ik meteen heel wat schadduwwerk mee te geven zodat zij op emotioneel niveau met zichzelf aan de slag kon. Wat er tijdens de healing gebeurd is gewoon pure magie en valt moeilijk te beschrijven maar ik wist dat het een enorm effect zou hebben op haar lichamelijke pijnen. Het fysieke deel van deze reis startte meteen de volgende dag. Ik zag haar 2 keer in de week en onze band werd steeds hechter. Onze sessie waren niet alleen hard werk maar ook veel fun. Ik zag Inez elke week meer openbloeien en op onze laatste dag was ze echt een volledige andere vrouw. De zelfzekerheid en de humor maal 10. Een lichaam om trots op te zijn en een nieuwe mindset die voor haar in de toekomst bergen kan verzetten. Ik wens je oprecht het allerbeste toe, nu je weet tot wat je zelf allemaal in staat bent!

Liefs, Axelle.

Back to blog

Leave a comment